Thursday, April 28, 2011

8. päev

 Täna, nagu ka tavaliselt vedasime esimse asjana ruunadele vett. Peale seda alustasime hobustega. Kuna Marilin hüppas täna Hanksuga siis vedasime meie ajutisele sõiduplatsile takistused.
 Robinson tundus täna kuidagi närviline. Puhastasime teda ja tegime jalad ära. Nagu tavaliselt panime ka sedelga selga ja suundusime treeningplatsile. Tegime kiire meeldetuletuse, ning panime ohjad sedelga külge ning jalutasime. Kuna Robinson ei pööranud eriti tähelepanu sellele, mida Marilin ohjade otsas tegi siis lõpetasime temaga ära. Loodame, et homme on parem päev.
 Atiga läks täna kergemini, kuna tal oli väga hästi meeles, et korde ei ole mitte midagi hirmsat. Peale vana kordamise võtsime juurde kõndimise ajal korde liigutamise külgedel ning viskamise üle selja. Atil suhtus ettevaatlikult kuid oli mõistlikult toimuvasse.
 Rautsikut puhastasinme ja näppisime jalgu. Alguses ei tahtnud eriti edukalt paigal seista, kuid hiljem oli rahulikum. Jalgu lasi katsuda kenasti. Marilin sai isegi esijalgu tõsta, peale mida sai Rautsik palju palju kiitusi ja patsutusi. Tutvustasime talle ka sadulatekki (panime selga, tõmbasime ära). Peale seda käisime meie treeningplatsil lattide ja postide vahel jalutamas, taandasime ja tegime peatusi. Paar korda saime käekõrval isegi traavi teha...(y). Rautsik oli täna üllatavalt rahulik.
 Kuna Ramses täna ei kõhinud, siis saime temaga tööd teha. Alguses tuletasime vanu asju meelde, ning siis panime ohjad läbi sedelga rõndaste päitsete külge. Alguses kõndisime niisama, hiljem lisandusid ka ohjaja märguanded (peatused, kohapealt liikuma hakkamine). Peatusest sai Ramses kohe aru, ülejäänud käib üsna paljuski kõrval käija järgi.
 Rislingut harjasime ja katsusime jalgu (esijalgu tõstsime ka natuke). Suhtus sellesse rahulikult ja tasakaalukalt.
 Russelit puhastasin (Marilin hoidis) ja katsusin jalgu. Puhastamisest on tal suva, kuid jalgade katsumine ei meeldi endiselt.
 Peale seda lasime täkud ja ruunad rohelist sööma ning tegime ise kiire lõuna. Siis suundusime märade juurde. Puhastasime jalgu, ning need, kes väga tublid olid (st, et ei väsitanud sind ära) said ka harjamist. Märadel on enamustel suhtlemisvajadus nii suur, et selle saamiseks nad lihtsalt jonnivad (nt Reverva) , eijh... naljakas. Kuna Marilin läks sõitma siis lasime täkud oma koplisse tagasi. Vahepeal näitas ja seletas Aivar mulle, mida me homme tegema peame. Käisime vaatasime ruunade suvekopli üle (kus praegu elutseb härg). Pärast lasime ka ruunad oma koplisse ja enne äratulekut kontrollisime ruunade vett veelkord.


Te ei kujuta ette kuiväga ma EI viitsi siia praktikas kirjutada ...Uni on ka ja ma tahaks telkima minna ja aasal lebada ning šokolaadi jäätist šokolaadi tükkidega süüa ja kalal käia ja kindlasti veel midagi. Ok ma ÜRITAN magama minna nüüd, homme on pikk päev ees.

No comments:

Post a Comment