Tuesday, April 19, 2011

2. päev

 Piirumisse jõudsime 11 ajal. Alustasime varustuse puhastamisega (pesime, õlitasime). Peale seda kontrollisime ruunade veenõud, mi oli ilmselgelt tühi, niisiis vedasin selle täis. Samuti tutvusid ruunad ja täkud hobustele mõeldud palliga, mis pidi ideepoolest õunamaitseline olema (uskuge mind õunamaitsest oli asi vägagi kaugel).
 Esimesena tegelesime Robinsoniga. Puhastasie, tõstsime jalgu, võrreldes eilsega sai ka tagumised jalad üles võetud ja puhastatud. Tutvusime sadulateki ja kordega, hobune oli valvel kuid rahulik. Proovisime ka korde otsas pöördeid. Alguses ehmus natuke kui korde tal tagajalgade juues oli kuid peale paari korda sai juba päris tublisti hakkama. Tubli ja tasakaalukas hobu.
 Teisena võtsime ette Atili. Puhastasime ning võtsime jalgu (see talle sobis). Sadulateki tutvustamisel oli ebakindel (võpatas mõned korrad). Jalutasime käekõrval  (saulatekk seljas).
 Kolmandaks tutvustas Marilin Russelile päitseid. Uudishimulik loom, kellele tuleks alustuseks päitsed pähe saada. Kuna piisavalt suuri päitseid ei olnud siis kasutas Mari enda omi. Alguses sügas ja näppis kõrvu ning hiljem pani nööri kõvade tagand läbi. Päitsed pani pähe rahulikult, enamus aja hobust sügades ja võttis ära. Russel ise oli OK sellega.
 Neljandaks võtsime Rautsiku. Puhastasime ja katsusime jalgu (mis talle kohe üldse ei meeldinud). Esimeste jalgadega jõudsime niikaugele, et katsuda sai kuid tagumistega läheb veel aega. Peale seda jalutasin temaga käekõrval tehes peatusi ja taandamist.
 Lõpetuseks sõitis Mari Hanksuga natuke (ilma sadulata). Sai siis minulgi esimest korda Hr: Hanksi seljas käidud. Mõnus istmesoendusega loom (a).

1 comment: